- همسایه خوب کسی نیست که فقط همسایهاش را نیازارد بلکه کسی است که آزار همسایهاش را تحمّل کند.
- عاقل دروغ نمی گوید، اگر چه برخلاف میلش باشد.
- عقل هیچکس کامل نمیشود مگر با داشتن این صفات: کفر و شر از او دور باشد، خیر و رشد از او تراوش نماید، اضافهی اموالش را ببخشد، زیادی کلامش را برای خودش نگه دارد، بهرهاش از دنیا تنها قوت اندکی باشد، در طول زندگی از علم سیر نشود، ذلت همراه خدا برایش بهتر از عزت با غیر خدا باشد، تواضع را بهتر از بزرگ بینی بببیند، کار خوب و کم دیگران را زیاد بیند و کار زیاد و خوب خود را اندک بشمرد، خود را بدترین فرد، و دیگران را بهتر از خود بداند.
- به بندگانی که سخنان مختلف را میشنوند و بهترین آنها را میپذیرند بشارت بده. آنان کسانی هستند خداوند هدایتشان کرده و آنان اولی الالباب هستند.
- تلاش کنید وقت خود را چهار قسمت نمایید: بخشی برای مناجات با خدا، بخشی برای امر معاش و کسب و کار، بخشی برای معاشرت با برادران دینی مورد اعتمادی که عیوبتان را بگویند و قلباً به شما اخلاص ورزند، و بخشی برای لذتهای حلال، که با این آخری برای پرداختن به آن سه بخش دیگر توانایی پیدا میکنید
- اهل زمین مورد رحمت - و برکت الهى - هستند، مادامى که خوف و ترس - از گناه و معصیت داشته باشند -اداى امانت نمایند و حقّ را دریابند و مورد عمل قرار دهند.
- امانت دارى و راست گوئى ، هر دو موجب توسعه روزى مى شوند؛ ولیکن خیانت در امانت و دروغ گوئى موجب فلاکت و بیچارگى و سبب تیرگى دل مى باشد.
- هر که زبانش صادق باشد اعمالش تزکیه است ، هر که فکر و نیّتش نیک باشد در روزیش توسعه خواهد بود، هر که به دوستان و آشنایانش نیکى و احسان کند، عمرش طولانى خواهد شد
- در میزان الهى نیست عمل و چیزى ، سنگین تر از ذکر صلوات بر محمّد و اهل بیتش (صلوات اللّه علیهم اجمعین).
- کمک کردن به ناتوان، بهترین صدقه است.
منابع: تحف العقول,اصول کافی,کتاب العقل, توحید صدوق ,تهذیب الا حکام و وسائل الشیعة